2008-09-12

Som vanligt men ändå verkligen inte!   

I Fjäderfä nummer 10, 2019:
Flera reportage och intervjuer på både värphöns- och kycklingsidan med roliga och lärorika gårds- och företagsbesök. Dessutom forskningsintervjuer, doktorandnytt och slutrapport på ett större FoU-projekt. Samt information från branschorganisationerna och lite branschhistorik, bråk om oklarheter på restaurangmatsedeln samt notiser om stort och smått. Och inte minst: annonser och erbjudanden från branschens främsta leverantörer!
Detta är alltså ett helt vanligt nummer av branschtidskriften Fjäderfä. Men ändå inte ...

Denna tidning är väldigt annorlunda för mig, då det är min tvåhundrasextionde och sista utgåva av tidningen FJÄDERFÄ. 26 år och 10 nummer per år blir 260 pressläggningar och utgivningar.

Jag räknade lite på mina favoritjobb som lantbruksjournalist: gårds- och företagsbesöken. Jag har genom åren besökt och intervjuat flera tusen lantbruks- och livsmedelsföretagare, varav ett 100-tal i andra länder än i Sverige. Det har varit otroligt intressant och lärorikt att få sitta ned vid alla dessa köksbord, kontor och fikarum för att sedan klä om och kliva ut på fälten och in i djuravdelningar och livsmedelslokaler. Dessa besök i verkligheten har jag haft till uppgift att omsätta till läsvärda artiklar.

Detta jobb är för mig alltjämt fantastiskt roligt. Men nu tar det ändå slut. Nu tackar jag för mig som ansvarig redaktör för denna underbara branschtidskrift.
Det är inte utan att det känns djupt ner i redaktörens inre. Jag kom-mer att sakna er alla!! Samtidigt som jag minns och gläds över allt kul som vi har gjort tillsammans under alla år, och allt vi gemensamt har kämpat för!!

Jag önskar den nya tidningsutgivaren Agneta Lilliehöök välkommen till världens bästa journalistiska uppdrag. Att få förtroendet att vara redaktör för denna 112 år gamla tidskrift är fantastiskt.

Jag önskar er alla i hela branschen – läsare och annonsörer – riktigt stort och varmt lycka till!

Mer tack och kommentarer om åren som redaktör för Fjäderfä finns i papperstidningen Fjäderfä nr 10-2019.

Undertecknad redaktör fortsätter att jobba (trots avslutet med tidningen Fjäderfä den 31/12, 2919), dels som frilansande journalist, dels som trädgårdsmästare.

Fortsättningsvis: Välkommen att hälsa på mig och Elisabeth, se: http://www.nasetsgrona.se

Som vanligt skriver jag i denna spalt: Du önskas god läsning!

Sven Secher, redaktör för tidningen Fjäderfä åren 1993-2019.
Publicerat i Fjäderfä nr 10-2019.


Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.